Dobré jídlo se dá poznat i očima Vařit, nebo bavit? Šéfkuchař Jan Punčochář je přesvědčen, že v dobré restauraci je potřeba obojí. V rozhovoru také prozrazuje, zda jsou v tom... 26. 11. 2025 ▪ 12 min. čtení
Zámek Loučeň v zimě nezavírá. Příběhy stromečků táhnou davy Před čtvrt stoletím koupila Kateřina Šrámková polorozpadlý zámek na Nymbursku. Postupem let z Loučně vytvořila jeden z nejnavštěvovanějších v... 26. 11. 2025 ▪ 10 min. čtení
Padesátka mi dává svobodu Zpěvačka a textařka Lenka Nová začínala ve skupině Laura a její tygři. Postupně přešla na sólovou dráhu a našla si svůj osobitý styl. I když... 26. 11. 2025 ▪ 7 min. čtení
Větší ozdoby už zákazníky neděsí Stela Lukešová, zakladatelka firmy Laalu, miluje Vánoce natolik, že se jimi rozhodla živit. Už sedm let zdobí stromečky v domácnostech, firmách... 26. 11. 2025 ▪ 8 min. čtení
Normandská jedle láme rekordy, zájem roste i o umělé stromky nové generace Klasika táhne, ale Češi se nechávají při výběru vánočních dekorací ovlivnit i trendy. Podle Kateřiny Böhmové, manažerky komunikace a tiskové... 26. 11. 2025 ▪ 2 min. čtení
Tereza peče. Mezi vánoční klasiku přidává i makové linecké s povidly Dezerty peče Tereza Knetlová v malé, nenápadné provozovně v centru Písku. Přitom by její mini Pavlovy nebo větrníky plněné mákem a švestkovými... 26. 11. 2025 ▪ 5 min. čtení